"Bu Bir Terör Eylemidir" - Türkçü Haber Merkezi
"TÜRK IRKI SAĞOLSUN" "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE"

16 Nisan 2013 Salı

"Bu Bir Terör Eylemidir"

ABD Başkanı, Boston saldırılarının faillerini yakalayıp yargı önüne çıkarma sözü verdi.
ABD Başkanı Barack Obama, Boston'daki patlamaların terör eylemi olduğunu, ancak patlamaların failinin yabancı veya yerli bir örgüt ya da tek bir kişi olup olmadığının henüz açıklığa kavuşmadığını söyledi.

ABD Başkanı Obama, Boston'da dün meydana gelen patlamaların ardından ikinci kez basının karşısına çıktı. Beyaz Saray'da düzenlenen toplantıda patlamaların çirkin ve korkakça bir saldırı olduğunu dile getiren Obama, FBI'ın olayı terör eylemi kapsamında araştırdığını belirterek, "Bombaların hedefi masum insanlar olduğu zaman bu bir terör eylemidir" şeklinde konuştu.

Obama, Amerikan halkını uyanık olmaları ve herhangi şüpheli bir durumla karşılaştıklarında polise bildirmeleri konusunda uyardı. Saldırıyı gerçekleştirenler hakkında henüz detaylı bir bilgiye sahip olmadıklarını fakat yeterli bilgiyi edindiklerinde Amerikan halkıyla paylaşacaklarını söyleyen ABD Başkanı Barack Obama, soru almadan toplantıyı sonlandırdı.

"ADALET ÖNÜNE ÇIKARACAĞIZ"

Daha soruşturmanın başında olduklarını hatırlatan Obama, "her yolu izlemenin ve ne olduğunu tespit etmenin" zaman alacağını dile getirdi. Obama, "Ama bulacağız, vatandaşlarımıza kimin zarar verdiğini bulacağız ve onları adalet önüne getireceğiz" diye konuştu.

Amerikalıların kendilerinin dehşete düşürülmeye çalışılmasına karşı çıktığını, bunun en güzel örneğinin saldırının hemen ardından ortaya çıkan kahramanlık, yardım ve şefkat hikayeleriyle görüldüğünü ifade eden Obama, herkesin yaralılara yardım etmek için seferler olduğunu anımsatarak, "Kim olduğumuzu, Amerika'nın ne olduğunu, düşmana nasıl cevap verdiğini bilmek istiyorsanız, işte bu, özveri ve merhamet" dedi.

Ülkenin güvenliği için tedbirler alınması talimatını verdiğini belirten Obama, vatandaşlardan da şüpheli bir şeyler gördüklerinde haber vermelerini istedi.

Boston'da Yurtseverler Günü kutlamaları çerçevesinde yaklaşık 23 bin kişinin katılımıyla düzenlenen maratonun bitiş çizgisi yakınlarında 10 saniye arayla patlayan iki bomba, biri 8 yaşındaki çocuk 3 kişinin ölümüne, 170'den fazla kişinin yaralanmasına neden olmuştu.

Öte yandan, başkent Washington'da Beyaz Saray ve ABD Kongresi olmak üzere devlet kurumlarında olaylar nedeniyle bayraklar yarıya indirildi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Filmi

Icon Icon Icon Icon

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Popüler Yayınlar





 
Support : haber | türkçühaber Template | türkçüler
Copyright © 2011. Türkçü Haber Merkezi - All Rights Reserved
Template Created by Published by
Proudly powered by