Ermeni çetelerin katliamı lanetlendi - Türkçü Haber Merkezi
"TÜRK IRKI SAĞOLSUN" "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE"

21 Nisan 2013 Pazar

Ermeni çetelerin katliamı lanetlendi

Birinci Dünya Savaşı yıllarında Ermeni çetelerin asırlarca bir arada yaşadığı Müslüman Türklere yaptığı katliamlar, Iğdır’ın Alican köyünde düzenlenen mitingle telin edildi

Iğdır’da, Ermenistan sınırındaki Alican köyünde, 1915-1918 yıllarında Ermeni çetelerince yapılan katliamlara dikkat çekmek için miting düzenlendi. Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) ile merkezi Azerbaycan’ın Bakü şehrinde bulunan Beynel Halk Diaspora Merkezi’nin (UDM) ortaklaşa Alican Sınır Kapısı’nda düzenlediği mitingde, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarj Sarkisyan’ın maketini yakıldı. Iğdır ve Azerbaycan’daki sivil toplum kuruluşlarının geniş katılımı ile düzenlen program; Iğdır Kılıçlar Anıtı’na karanfiller bırakılması ve duaların okunmasıyla başladı. Ardından Alican Sınırı Kapısı’nda devam eden programda bir konuşma yapan ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey, Müslümanların haklı olduğu yerde haksız gösterilmesine tepki göstermek için böylesi bir programı tertip ettiklerini belirtti.


Görmezden gelemezler


Ermeni çetelerince yapılan katliamın örtbas edilmek istendiğini söyleyen Gülbey, “1915-1918 yıllarında Osmanlı döneminde Ermeniler tarafından bu bölgelerdeki şehirlerimizde katliamlar yapıldı. Burada dünyaya seslenmek istiyorum. Geçmişte bu topraklarda atalarımıza katliam yapıldı. Karabağ’da, Hocalı’da yapılan katliamları görmezden gelmesinler. Burada Türk milletine haksızlık yapmasınlar” dedi. UDM Genel Başkanı İsmail Ağayev de, “Ermeniler toprak isteklerinden vazgeçmelidirler. Aksi takdirde bu kapının önünde Türk halkının ayaklarının altında ezilecekler” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından; ellerinde Türkiye ve Azerbaycan bayraklarıyla Alican Sınır Kapısı’na yürüyen kalabalık, burada Sarkisyan’ın maketini yaktıktan sonra dağıldılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Filmi

Icon Icon Icon Icon

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Popüler Yayınlar





 
Support : haber | türkçühaber Template | türkçüler
Copyright © 2011. Türkçü Haber Merkezi - All Rights Reserved
Template Created by Published by
Proudly powered by