Eskişehir'i yenen Fenerbahçe finalde - Türkçü Haber Merkezi
"TÜRK IRKI SAĞOLSUN" "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE"

8 Mayıs 2013 Çarşamba

Eskişehir'i yenen Fenerbahçe finalde


UEFA Avrupa Ligi'ne yarı finalde veda edip, ligde de şampiyonluğu Galatasaray'a kaptıran Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda finale yükseldi.. Normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona eren maçta Eskişehirspor'u penaltılar sonucu saf dışı bırakan sarı lacivertliler, Trabzonspor'un rakibi oldu..
 
Ligde şampiyonluğu ezeli rakibi Galatasaray'a kaptıran ve UEFA Avrupa Ligi'nde Benfica'ya elenerek final şansını kaybeden Fenerbahçe, kalan tek hedef olarak gördüğü Ziraat Türkiye Kupası'nda Eskişehirspor ile 1-1'in rövanşında karşı karşıya geldiği mücadelede rakibini penaltı atışları sonucunda 4-1 yenerek Trabzonspor'un rakibi oldu.

TELLO TABELAYI DEĞİŞTİRDİ
Fenerbahçe karşısında etkili bir futbol sergileyen Eskişehirspor 17. dakikada Tello ile öne geçti. Veysel'in yakın mesafeden pasında penaltı noktası civarında topla buluşan Rodrigo Tello, kısa mesafeden düzgün vurdu ve konuk ekibi 1-0 öne geçirdi.
WEBO SKORU EŞİTLEDİ
Eskişehirspor karşısında yenik duruma düşmesinin ardından toparlanan Fenerbahçe 32. dakikawa Webo ile skora denge getirdi. Kuyt'ın kafa vuruşunda seken topta altı pas içerisinde topla buluşan Webo, attığı golle skoru eşitledi.
PENALTI İTİRAZLARI
Karşılaşmanın 69. dakikasında Gökhan Gönül Akaminko ile girdiği ikili mücadele sonucunda Eskişehirspor ceza sahası içinde yerde kalırken Fenerbahçeliler bu pozisyondan sonra penaltı beklediler ancak maçın hakemi Hüseyin Göçek pozisyon sonrası oyunu devam ettirdi.
KARŞILAŞMA UZATMALARA GİTTİ
Maçın son bölümlerinde konuk Eskişehirspor ev sahibi Fenerbahçe karşısında daha etkili bir oyun sergiledi ancak yapılan bu baskı gol getirmeyince mücadele uzatmalara gitti.
NECATİ'NİN GOLÜ SAYILMADI
Karşılaşmanın 1. uzatmasında ilk tehlikeli atak konuk ekip Eskişehirspor'dan geldi. Tello'nun pasında topla buluşan Necati, kaleci Volkan Demirel'in solundan topu filelere gönderdi ancak gol ofsayt gerekçesi ile geçersiz sayıldı. Birinci uzatmada takımlar gol atma başarısı gösteremediler.
BARONİ DİREĞE TAKILDI
İkinci uzatmada ise en etkili atak 118. dakikada Fenerbahçe'den geldi. Cristian Baroni'nin ceza sahası dışından çektiği şut üst direkte patladı ve Fenerbahçe rakibi karşısında öne geçme fırsatını kaybetti. Uzatma dakikalarında da takımlar gol atma başarısını gösteremeyince mücadele penaltılara kaldı.
FİNALİN ADI FENERBAHÇE
Fenerbahçe penaltı atışlarında rakibini 4-1 yenerek adını finale yazdırdı.

Fenerbahçe: 1 - Eskişehirspor: 1
Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Hüseyin Göçek, Orkun Aktaş, Erdem Bayık
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Yobo, Egemen Korkmaz, Ziegler, Kuyt, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Sow, Caner Erkin, Webo
Eskişehirspor: Boffin, Veysel Sarı, Akaminko, Diego, Dede, Tello, Hürriyet Gücer, Causic, Erkan Zengin, Alper Potuk, Necati Ateş
Goller: Dk. 17 Tello (Eskişehirspor), Dk. 32 Webo (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Filmi

Icon Icon Icon Icon

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Popüler Yayınlar





 
Support : haber | türkçühaber Template | türkçüler
Copyright © 2011. Türkçü Haber Merkezi - All Rights Reserved
Template Created by Published by
Proudly powered by