Olcay Kılavuz: Ülkücü taşıdığı büyük yükün farkında olmalı - Türkçü Haber Merkezi
"TÜRK IRKI SAĞOLSUN" "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE"

20 Mayıs 2013 Pazartesi

Olcay Kılavuz: Ülkücü taşıdığı büyük yükün farkında olmalı
























Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, İstanbul ziyaretinde önemli uyarılarda bulundu. Kılavuz, kışkırtmalara dikkat çekerek, "Gözlerinizi dört açın. Yönetimi ülkücülerde olmayan hareketlerin içinde bulunmayın. Bu hareketler, sizi dalınızdan koparıp savurmaya çalışıyor" dedi.


Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Genel Başkanı Olcay Kılavuz ve genel merkez yöneticilerinden oluşan heyet, İstanbul ziyaretinin üçüncü gününde İstanbul 1. Bölge'deki teşkilatları ziyaret etti. Genel Başkan Kılavuz, İstanbul'da ülkücü gençlerle sohbet etti ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, ülkücü gençliğin taşıdığı büyük yükün ve sorumluluğun farkında olması gerektiğine dikkat çekti. Kılavuz, İstanbul ziyaretinde önemli uyarılarda bulundu. Kılavuz, kışkırtmalara dikkat çekerek, "Gözlerinizi dört açın. Yönetimi ülkücülerde olmayan hareketlerin içinde bulunmayın. Bu hareketler, sizi dalınızdan koparıp savurmaya çalışıyor" dedi.
GENÇLERLE TANIŞTI
Genel Başkan Olcay Kılavuz ve beraberindekiler, Beykoz, Ümraniye, Kadıköy, Ataşehir, Maltepe, Kartal, Pendik, Tuzla, Sultantepe ile Sancaktepe Ülkü Ocakları'nın yanı sıra Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nü ziyaret etti.
Ülkü Ocakları Başkanları ile kısa sohbetinin ardından gençler ile tanışan Kılavuz, gençlere seslendi. Ülkücü gencin gününü nasıl geçirmesi konusunda öğütler veren Kılavuz, "Taşıdığınız büyük yükün farkında olun. Tek amacınız Allah rızası olursa, davamız sizin sırtlarınızda yükselir. Zaten başka bir amaç taşıyanın ocaklarımızda bulunmasına izin vermem" dedi.
Ziyaretinde gençlerle tek tek el sıkışan Kılavuz yaptığı konuşmada, eğitimin önemine dikkat çekerek "Gençler, sizin öncelikli hedefiniz mutlaka tahsilinizi tamamlamaktır. Bir bakıma hepinizin kişisel bir kızıl elması, varmak istediği bir eğitim düzeyi olmalıdır. Siz bu hedeflerinize varmadıkça, biz nihai kızıl elma hedefimize varamayız" diye konuştu.
TÜRK TARİHİ ÜZERİNE SOHBET
Üsküdar Ülkü Ocakları'nı ziyarette Türk tarihi üzerine bir sohbet gerçekleşti. Olcay Kılavuz, şunları söyledi:
"Bu genç yaşta, en temiz duygularla ocaklarımızdan bir şeyler öğrenebilmek için buradasınız. Ömrünüzün sonuna kadar bu samimiyetinizi muhafaza etme gayreti içinde olun. Sizin en büyük zenginliğiniz, kalbinizin temizliğidir. Kendinize yapabileceğiniz en büyük kötülük ise, bu duygularınıza menfaatçilik karıştırmaktır."
Kadıköy Ülkü Ocakları'nda gençlerin zamanını nasıl geçirdikleri üzerine sohbet eden Genel Başkan Kılavuz, gençlere kendilerini geliştirmeleri için pek çok öneride bulundu, gençlerin okuduğu kitapları sordu ve farklı kitaplar önerdi.
ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜNE ZİYARET
Marmara Üniversitesi'nin Göztepe Kampüsü'nde toplanan genç ülkücülere de seslenen Genel Başkan Olcay Kılavuz, şunları söyledi:
"Her gün uyumadan önce şu iki konuda vicdan muhasebesi yapın. Bugün kendimi ne kadar geliştirdim ve davamı ne kadar ilerlettim. Ocaklarımız, bu iki soruya cevap verebilmek için var. Ocaklardan bulabileceğiniz de yalnız ve yalnız bu sorulara cevaptır. Ocaklarımızda başka bir şey arayan ziyandadır."
MALTEPE'DE MİLLİ MÜCADELE SOHBETİ
Maltepe Ülkü Ocakları'na ziyarette ise Milli Mücadeleye yönelik sohbet gerçekleştirildi. O zor günler anıldı ve şehitlerimiz için dualar edildikten sonra bir konuşma yapan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz "Millî Mücadelemiz bir yönüyle bir milletin destanıdır. Diğer yönüyle de her bir ferdin kendi kahramanlık hikâyesidir.
O dönemin başarılı edebiyatçılarından okuyoruz, Ali'nin, Ahmet'in, Osman'ın, Ayşe'nin nasıl kahramanlıklar yaptığını. Bu hikâyelerden öğreniyoruz ki, bir mücadelede her fert çok önemlidir. Sakın kendi değerinizi küçümsemeyin. Zamanı gelince siz de bir Seyit Onbaşı olur, bir savaşın gidişatını değiştirirsiniz" şeklinde konuştu.
"İLK HEDEF SİZLERSİNİZ"
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Kartal'daki konuşmasında önemli uyarılarda bulunarak şöyle dedi:
"Ülkemizin sonunu getirmek isteyenlerin ilk hedefi siz gençlerimizsiniz. Onlar da biliyorlar ki sizi yenerlerse Türkiye'yi düşürebilirler. Bu sebeple sizin hassasiyetlerinize yönelik kışkırtıcı faaliyetlerde bulunuyorlar. Siz gözlerinizi dört açın. Hem ülkeyi savunmak hem de kendinizi bu tür kışkırtıcı etkilerden sakınmak zorundasınız. Yönetimi ülkücülerde olmayan hareketlerin içinde bulunmayın. Çünkü bu hareketler, sizi dalınızdan koparıp savurmaya çalışacaktır.
Üzerinde yaşadığınız toprakların kıymetini bilin. Bu şehir nice mütefekkir yetiştirmiştir. Bu fikirlerin hepsine hâkim olmak ve onları yeni nesillere aktarmak zorundayız. Size düşen okumak, okumak, okumaktır. Kendini ilimden mahrum bırakanlar, nefislerinin pençesine düşer. Bize düşen bu kişileri hareketimize zarar vermelerine izin vermeden ocaklarımızdan uzaklaştırmaktır. Siz günlerinizi tefekkürle doldurun, çıkar hesabı ile değil."
ATSIZ VE SANÇAR'IN MEZARLARINA ZİYARET
Bu arada Kılavuz ve beraberindekiler, Türkçülük fikrine büyük katkılar sağlayan Nihal Atsız ve Nejdet Sançar'ın Karacaahmet Mezarlığı'ndaki kabirlerini de ziyaret etti. İki kardeşin mezarları başında dualar edildi.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Filmi

Icon Icon Icon Icon

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Popüler Yayınlar





 
Support : haber | türkçühaber Template | türkçüler
Copyright © 2011. Türkçü Haber Merkezi - All Rights Reserved
Template Created by Published by
Proudly powered by