MHP'li Vural: Başbakan, PKK'nın hayalini gerçekleştirdi - Türkçü Haber Merkezi
"TÜRK IRKI SAĞOLSUN" "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE"

26 Nisan 2013 Cuma

MHP'li Vural: Başbakan, PKK'nın hayalini gerçekleştirdi

















Hükümetin terör örgütüne teslim olduğunu ve protokolleri yerine getirdiğini belirkten MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bugün aslında TSK çekilmektedir, alan PKK ve KCK yapılanmasına bırakılmaktadır. Başbakan, PKK'nın hayalini gerçekleştirmiştir" dedi

Vural, gelinen noktanın AKP'nin terör örgütüyle yaptığı seçim işbirliği olduğunu belirterek, "Terör örgütü çekilecek... Kayıt altına mı aldınız? Denetimli serbestlikleri mi var? Nerede olduklarını biliyorsanız bugüne kadar niye operasyon düzenlemediniz?" diye sordu.
TSK'nın geçen yıl sınırda önlemler aldığını, bu yıl tersine hareket etmenin ne mantığı olduğunu soran Vural, "Madem rutindi, geçen sene niye bu rutin terör bölgelerine doğru olurken şimdi batı bölgelerine doğru oluyor? Alandan
çekiliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütüyle karşılaşmamak için geri çekiliyorsa çok vahim bir tablodur, tüyler ürpertici bir tablodur" şeklinde konuştu.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, terörle mücadeleden vazgeçildiğini öne sürdü.
Hükümetin terör örgütüne teslim olduğunu ve protokolleri yerine getirdiğini belirten Vural, "Bugün aslında TSK çekilmektedir, alan PKK ve KCK yapılanmasına bırakılmaktadır. Başbakan, PKK'nın bu hayalini gerçekleştirmiştir" ifadelerini kullandı.
Vural, geçen yılın baharında terörün artacağı gerekçesiyle TSK'nın sınır ve bölgedeki hareketliliği artırdığına yönelik haberleri göstererek, "Bu sefer PKK'nın bölgedeki hareketliliğini artırmak için TSK maalesef geri çekiliyor.
Erdoğan teslimiyet belgesini imzalamıştır. Şimdi Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ricat emrini vermekte ve terörle mücadele yapmamasını temin etmeye dönük adımlar atmaktadır" dedi.
AKP'nin artık PKK'yı terör örgütü saymadığını öne süren Vural, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin (AKPM) de teröristleri "aktivist" olarak nitelediğini anımsattı. AKPM'nin yaklaşımını eleştiren Vural, şunları söyledi:
"Şu utanmazlığa bakın. Hemen Avrupa Konseyi nezdinde girişimde bulunulmalı ve PKK'nın terör örgütü olduğu, Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağıyla bağlı olanların Türk vatandaşı olduğu notayla ifade edilmelidir. Avrupa Konseyi değil, PKK ve KCK yürütme konseyi. PKK'ya terör örgütü demeyenler, insanlığın yüz karasıdır. Medeniyetin yüz karasısınız siz. Batsın sizin bu medeniyet anlayışınız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, PKK maşasıyla emperyalistlerin hedefi haline gelmiştir. Terörle ulaşamadıkları amaçlarını, siyasi çözüm adı altında bu millete dayatmak isteyen uluslararası bir komplonun tezgahına düşmüştür Recep Tayyip Erdoğan ve kılavuzları."
"ERDOĞAN'IN MİLLET NEZDİNDE HÜKMÜ KALMAMIŞTIR"
Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın süreçte milleti "şehitler devam eder" diye tehdit ettiğini savundu. Erdoğan'ın, PKK'yı "analar ağlamasın" diye meşrulaştırdığını iddia eden Vural, "Terör örgütünün silahıyla kendi milletini tehdit eden başbakan var mıdır? Ben bilmiyorum" diye konuştu.
Kimsenin şehit gelmesini istemeyeceğini vurgulayan Vural, "Bu şehitler neden şehit oldular. PKK terör örgütünün, ülkenin bölünmez bütünlüğüne yönelik projelerini engellemek için canlarını, kanlarını verdiler. Sen şimdi terör örgütünün isteklerini vererek, şehitlerin ruhunu incitiyorsun. Unutmayalım ki bu toprağın altında binlerce kefensiz yatanı bilmen gerekiyor. Bu zihniyete göre Recep Tayyip Erdoğan, 'Çanakkale geçilmez'deyip ölen 250 bin şehide 'keşke geçilir deseydik de ölmeselerdi'derdi. Vedat'ın üzerinden, şehidin üzerinden edebiyat yapma" ifadesini kullandı.
Başbakan Erdoğan'ın çözüm sürecinin ne olduğunu açıklamasını isteyen Vural, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'ın çocuk haklarından bahsederken, çocukları öldüren PKK'yı meşru gördüğünü söyledi. Vural, "İnsanlarımızın, çocuklarımızın öldürülmesini meşrulaştıran pis, ahlaksız bir siyaset. Ayaklarımın altına alıyorum bu siyaseti" şeklinde konuştu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Bursa'da yaptığı konuşmadan dolayı soruşturma başlatıldığını anımsatan Vural, "Mitinge katılan vatandaşlarımızı terörist olarak değerlendiren, milletime 'terörist'diyen bir Başbakan, PKK terör örgütünü barış elçisi olarak kabul ediyorsa, artık Recep Tayyip Erdoğan'ın millet nezdinde hükmü kalmamıştır. Savcının görevini yapması normaldir. Yürütmeden talimat alarak, görev yapanlar Cumhuriyet savcısı olmaktan çıkar" dedi.
"VİZEYLE Mİ GİRDİLER?"
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vural, terör örgütü mensuplarının çekilmesine ilişkin Kandil'de basın toplantısı yapılacağını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, Başbakan Erdoğan'dan sürecin ne olduğunu anlatmasını isteğini tekrarladı.
Terör örgütü üyelerinin nereye gideceğinin, ne yapacağının nasıl tespit edileceğini soran Vural, "Bunlar vizeyle mi kayıtla mı girdiler? PKK'nın yapacağı tek şey, silahları bırakıp adalete teslim olmaktır. Türk milletinin PKK terör örgütüne vereceği hiçbir taviz yoktur. Başka çıkış yolu da yoktur" dedi.
Vural, gelinen noktanın AKP'nin terör örgütüyle yaptığı seçim işbirliği olduğunu belirterek, "Terör örgütü çekilecek... Kayıt altına mı aldınız? Denetimli serbestlikleri mi var? Nerede olduklarını biliyorsanız bugüne kadar niye operasyon düzenlemediniz?" diye sordu.
TSK'nın geçen yıl sınırda önlemler aldığını, bu yıl tersine hareket etmenin ne mantığı olduğunu soran Vural, "Madem rutindi, geçen sene niye bu rutin terör bölgelerine doğru olurken şimdi batı bölgelerine doğru oluyor? Alandan çekiliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütüyle karşılaşmamak için geri çekiliyorsa çok vahim bir tablodur, tüyler ürpertici bir tablodur" şeklinde konuştu.
Çözüm sürecinin bir boyutunun da sözde Ermeni soykırımı iddiaları olduğunu belirten Vural, gelişmeleri, iddiaların 100. yılı olan 2015'e kadar ve daha geniş çerçevede ele almak gerektiğini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Filmi

Icon Icon Icon Icon

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Popüler Yayınlar





 
Support : haber | türkçühaber Template | türkçüler
Copyright © 2011. Türkçü Haber Merkezi - All Rights Reserved
Template Created by Published by
Proudly powered by