TSK’dan garip bir açıklama - Türkçü Haber Merkezi
"TÜRK IRKI SAĞOLSUN" "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE"

22 Nisan 2013 Pazartesi

TSK’dan garip bir açıklama

Teröristlerin yurt dışına çıkışı için, “TSK’nın yasalarda ve hükümet direktifinde belirtildiği şekilde teröristle mücadelesi devam etmektedir” denildi. Emekli Tümgeneral Özbek, “asker hükümetten
çekiniyor” dedi

Genelkurmay’ın internet sitesinden yapılan açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yasalarda ve hükûmet direktifinde belirtildiği şekilde teröristle mücadelesi devam etmektedir” denildi. Terör örgütüyle müzakereler çerçevesinde PKK’nın sınır dışına çekilmesiyle ilgili askerin nasıl bir tutum izleyeceğinin yazılı talimatla belirleneceği iddia edilmişti. İddialara ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Silahlı Kuvvetler bizden aldığı yetkiyi, verdiğimiz yetki çerçevesinde kullanır ama şimdi yeni süreçte herhangi bir yetki gerektiği anda bizden yetkiyi alacaktır. Benden Başbakan olarak, illerde valilerden vali olarak, yetkiyi alıp atması gereken adımları buna göre atacaktır” demişti.
Genelkurmay’dan yapılan açıklamada ayrıca, “Jandarma Genel Komutanlığı’nın 2012 Yılı Faaliyet Raporu önsözü ile ilgili olarak kamuoyuna yapılan açıklama konusunda ilgili komutanlığa herhangi bir yönlendirmede bulunulmamıştır. Konu ile ilgili Sayın Başbakan’ın bir girişimi de olmamıştır” denildi. Açıklamada, Mamak Askeri Cezaevi’nin “otel” olarak düzenlenmesi konusunda herhangi bir çalışmanın da söz konusu olmadığı ifade edilirken, “Milli Savunma Bakanlığı ile THY arasında imzalanan protokol çerçevesinde, 29 Aralık 2012-21 Nisan 2013 tarihleri arasında 63 bin 983 Mehmetçik uçakla ücretsiz olarak birliklerine intikal etti” denildi.


Özbek’in tepkisi


Genelkurmay Başkanlığı’nın terörle mücadele açıklamasını, Emekli Tümgeneral Osman Özbek, “Asker hükümetten çekiniyor” sözleriyle değerlendirdi. YENİÇAĞ’ın görüşlerine başvurduğu Özbek şunları söyledi: “Asker hükümetten çekindiğini gösteriyor. Bu kanun sorunudur. Hükümet direktifiyle ilgilisi olmaz. Savcıların işidir, güvenlik kuvvetlerinin işidir. Savcı güvenlik kuvvetleriyle görüşür. Operasyon ayrı bir olaydır. Onların çekilmelerini izlemek, silahlarını yakalamak güvenlik kuvvetlerinin görevidir, savcıların kontrolündedir. Yasalara göre hükümetin direktif verme yetkisi yoktur. Kanunlara bakalım. Terör olayı, cinayet işlemiş insanlar söz konu. Eğer genel af çıkarsa bu tür konular tartışılabilir. Genel af çıkmadan hükümetin direktif verme yetkisi yoktur. Asker, hükümetten çekinirse mücadele etmezler, valilerle durumu idare ederler. Sonra teröristler geri döner, en kritik zamanda eylem yapar. Bu açık ve net bir olay değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Filmi

Icon Icon Icon Icon

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Popüler Yayınlar





 
Support : haber | türkçühaber Template | türkçüler
Copyright © 2011. Türkçü Haber Merkezi - All Rights Reserved
Template Created by Published by
Proudly powered by