İsrail heyetiyle kelle pazarlığı! - Türkçü Haber Merkezi
"TÜRK IRKI SAĞOLSUN" "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE"

22 Nisan 2013 Pazartesi

İsrail heyetiyle kelle pazarlığı!

Hükümet, Ankara’da İsrailli yetkililerle öldürülen 9 Türk üzerinden tazminat pazarlığına oturdu. Aileler ise bu durumu içlerine sindiremediklerini açıkladı

Mavi Marmara operasyonu sırasında öldürülen 9 Türk’ün yakınlarına ödenecek tazminatlara ilişkin görüşmeler, Ankara’da yapıldı. Dün sabah Ankara’ya gelen üst düzey İsrailli heyet ile görüşmeler Dışişleri Bakanlığı’nda gerçekleştirildi. 2 kişilik İsrailli heyette, Ulusal Güvenlik Danışmanı Yaakov Amidror ve Başbakan Binyamin Netanyahu’nun yakınlığı ile bilinen Yosef Chechnover yer aldı. Dışişleri Müsteşarı ve eski Tel Aviv Büyükelçisi Feridun Sinirlioğlu ile de görüşen İsrailli heyet, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından da kabul edildi. Böylece, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin düzeyinin düşürüldüğü 2011’den bu yana ilk defa bir İsrailli heyet, bir Türk Bakanı ile görüşmüş oldu. Ancak bu görüşmeler, Mavi Maramara gemisinde hayatını kaybedenlerin aileleri tarafından tepki çekti.  Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın konuya ilişkin açıklamalarından rahatsız olduklarını vurgulayan aileler, Arınç’ın sürece olumlu bir katkı sağlamayacağını söylediler. Basın açıklaması yapan Mavi Marmara’da hayatını kaybeden Cengiz Akyüz’ün eşi Nimet Akyüz, “Bizim asla özür ve tazminat talebimiz olmadı. Ceza davamızdan vazgeçemeyeceğiz” dedi.


Rahatsızız


Mavi Marmara’da hayatını kaybeden Çetin Topçuoğlu’nun eşi Çiğdem Topçuoğlu da “Bizler tazminatla ilgili görüşülmesi rahatsızlığımızı bildirmemize rağmen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç başkanlığındaki heyetin apar topar bu görüşmeleri planlaması, süreç hakkında rahatsız edici beyanatlarda bulunulması, davalardan vazgeçileceği hakkındaki beyanatların tamamı bizim dışımızda, karşı olduğumuz ifadelerdir”  dedi.


Bize hakaret


Pazarlık masasına oturulmasına tepki gösteren Topçuoğlu, şöyle devam etti: “İsrailli komutanlar hakkında devam eden ceza davamız ve tüm diğer hukuki süreçlerden özür ve tazminat karşılığında vazgeçeceğimiz iddiasını bizlere yapılmış bir hakaret olarak görmekteyiz. İsrail ile tazminat görüşmesi yapılmasını şehitlerimize yapılmış bir saygısızlık olarak görmekteyiz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Filmi

Icon Icon Icon Icon

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Popüler Yayınlar





 
Support : haber | türkçühaber Template | türkçüler
Copyright © 2011. Türkçü Haber Merkezi - All Rights Reserved
Template Created by Published by
Proudly powered by